Nieuws

KPMG-partner investeert 45.000 euro per jaar

De komende vier jaar gaan KPMG-partners 45.000 per jaar bijstorten om de balans te versterken. Hiermee wil KPMG de adviesdiensten versterken. De accountancy zal niet bijdragen aan de groei.

"We gaan de balans versterken", vertelt bestuurder Han van Delden van KPMG. "Het risicodragend kapitaal gaan we verhogen van 100.000 euro naar 280.000 euro per partner. Alle 142 partners hebben hier unaniem mee ingestemd."

Van Delden reageert op de berichtgeving over de bijstorting van de partners van KPMG. De afgetreden bestuursvoorzitter Jan Hommen verwees hiernaar in zijn afscheidsinterview in het FD. Tal van media maakten vorige week nieuws van de bijstorting, zonder in te gaan op de achtergronden ervan.

"De kapitaalversterking spreiden we over vier jaar, ieder jaar stort iedere partner 45.000 euro”, vervolgt Van Delden. "Deze manier van financiering is niet ongebruikelijk in partnerorganisaties. Het gaat ook niet om grote bedragen. Dit is wat gebruikelijk is in deze sector.

We hebben dit besluit genomen omdat we een solide kapitaalpositie onder onze businessplannen willen leggen. Voor een deel gaat het ook om bestaande korte termijn financiering om te zetten naar lange termijn kapitaal."

Van Delden wil de verdenking wegnemen dat het hier gaat om een financiële reddingsactie. "De resultaten zijn weliswaar iets minder de laatste jaren, maar waar wij nu mee bezig zijn is investeren in kwaliteit en groei. We willen armslag om onze adviesdiensten verder uit te breiden, bijvoorbeeld door productontwikkeling, innovatie en overnames.

De accountancy zal naar verwachting stabiel blijven. We hebben de verplichte roulatieronde gehad en daardoor hebben we nu een goed zicht op de auditportefeuille voor de komende jaren."

Van Delden rekent erop dat de komende jaren het aantal partners zal toenemen. "Als gevolg van de verwachte groei, dan hebben we ook meer partners nodig."

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.