Nieuws

Helft big four in VS in vrouwenhanden

Voor het eerst in de geschiedenis wordt de helft van de big four in de VS geleid door vrouwen. Zowel KPMG als Deloitte stelden onlangs een vrouwelijke ceo aan.

Bij de Amerikaanse tak van KPMG werd dinsdag Lynne Doughtie aangesteld in de dubbelfunctie van voorzitter en ceo. Twee maanden eerder benoemde Deloitte Cathy Engelbert als ceo.

Beide topvrouwen waren elk al bijna dertig jaar verbonden aan de firma’s waar ze nu de scepter zwaaien. De een begon in 1985 (Doughtie), de ander in 1986. Beide vrouwen zijn voor in de vijftig.

De Washington Post denkt dat de benoemingen geen toeval zijn. De grote bedrijven in de VS waren tot in het begin van deze eeuw laks in het binden en boeien van vrouwen. Het is al langer bekend dat zes van de tien boekhouders en accountants in de VS vrouwen zijn, maar dat nog geen twintig procent van hen partner is.

Doughtie en Engelbert behoren tot de eerste generatie vrouwen die profiteerden van de toenemende aandacht voor de talentontwikkeling van vrouwen. "The focus on retention and advancement has led more women in the profession to achieve that top spot", aldus Doughtie. "We're beneficiaries of those efforts."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.