Nieuws

Meer dan de helft van Britse accountants is tegen ‘Brexit’

55 Procent van de Britse accountants denkt dat het verlaten van de EU door het Verenigd Koninkrijk slecht zou zijn voor de Britse economie.

Dit blijkt uit onderzoek van de Britse recruiter Marks Sattin. Slechts 11 procent denkt dat een ‘Brexit’ positief zou zijn voor de economie. Een derde optie, waarbij het VK wel lid is van de Europese Economische Gemeenschap maar formeel geen invloed kan uitoefenen op de regels, zoals bijvoorbeeld Noorwegen, IJsland en Zwitserland, is volgens 14 procent de beste optie.

De Brexit is momenteel een veelbesproken onderwerp in het VK vanwege de aankomende verkiezingen. Dave Way, directeur van Marks Sattin: “Accountants en financiële professionals in het Verenigd Koninkrijk hebben een voorkeur voor de zekerheid van het blijven binnen de EU en doorgaan als onderdeel van een grote organisatie die flinke invloed kan uitoefenen op het wereldwijde economische podium.”

“Een significante minderheid ziet de derde optie als alternatief, waarbij we nog steeds toegang hebben tot de grootste markt ter wereld evenals 500 miljoen potentiële werknemers. De keerzijde van deze optie is dat we dan geen formeel stemrecht hebben bij zaken die er spelen binnen de EU.” 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.