Nieuws

Overgenomen KPMG'ers verder als 216 Accountants

De samenstelpraktijk van KPMG en de praktijken die de salarisadministratie, de pensioenadministratie en de fiscale aangifte verzorgen voor ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf gaan verder onder de naam 216 Accountants.

Dat hebben KPMG en 216 Accountants vandaag bekendgemaakt. De naamswijziging is al op 1 april ingevoerd. Twee weken geleden schreef het Financieele Dagblad dat de mkb-praktijk van KPMG zou worden overgenomen door het Haagse softwarebedrijf EBPI. Volgens de woordvoerster van 216 Accountants is dat echter een misverstand: "216 Accountants is niet overgenomen door EBPI, maar door de eigenaar van EBPI, Johan Mastenbroek." Mastenbroek is een Haagse entrepreneur. De bedrijven zullen wellicht gaan samenwerken, maar welke vorm die samenwerking krijgt, moet nog blijken.

Volgens KPMG-bestuurder Marc Hogeboom past het afstoten van deze activiteiten "in de strategie van KPMG, waarin de focus op de auditpraktijk centraal staat”.  “Het controlewerk voor het midden- en kleinbedrijf blijft uiteraard een kernactiviteit van KPMG Audit. Dat betekent dat KPMG de controle blijft verrichten voor ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf die volgens de wet controleplichtig zijn."

Innovatieslag

Pieter Hoogerbrugge van 216 Accountants ziet de verzelfstandiging als een goede mogelijkheid om de bestaande dienstverlening aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf te verbreden en te vernieuwen. “Qua informatietechnologie liepen deze activiteiten van KPMG al voorop. Al lange tijd wordt er gesproken over het veranderen van de accountancymarkt, maar tot op heden is hier nog weinig opvolging aan gegeven." Volgens Hoogerbrugge zal 216 Accountants "een innovatieslag maken" om de rol van adviseur aan nieuwe en bestaande klanten in het midden- en kleinbedrijf verder inhoud te geven.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.