Nieuws

PwC founding partner Ashoka Nederland

Ashoka, een wereldwijde nonprofit-netwerkorganisatie voor sociaal ondernemers, opent haar deuren in Nederland. PwC en Van Lanschot hebben zich aangesloten als founding partner van het platform.

Ashoka zoekt, selecteert en steunt social innovators die nieuwe en opschaalbare oplossingen voor sociale problemen bieden en benoemt deze tot Ashoka Fellows. Nederlandse sociaal ondernemers krijgen met de komst van Ashoka toegang tot een mondiaal netwerk van expertise, kennis en financieringsvormen. Daarnaast zal Ashoka buitenlandse sociaal ondernemers ondersteunen bij het ontwikkelen van hun werk in Nederland.

Ashoka werd in 1981 opgericht en telt momenteel kantoren in 38 landen. Wereldwijd maakt de organisatie zich sterk voor een "Everyone a Changemaker Wereld" (EACH). 'Changemakers' zijn voor Ashoka mensen die maatschappelijk bewust zijn en daardoor in staat zijn om sociale problemen te zien en op te lossen. Het Ashoka-netwerk telt ongeveer 3.000 sociaal ondernemers en 'changemakers', die de organisatie Ashoka Fellows noemt. 

Peter van Mierlo, bestuursvoorzitter van PwC: "PwC vindt de opkomst van sociaal ondernemerschap een belangrijke ontwikkeling. Wij willen daarom met onze kennis en expertise meehelpen deze sector op de kaart te zetten en hiermee de maatschappelijke impact van social enterprises vergroten. Daarom steunen wij de komst van Ashoka naar Nederland ook van harte."

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.