Nieuws

PwC schikt voor 65 miljoen dollar in zaak MF Global

PwC schikt de collectieve rechtszaak met aandeelhouders in de zaak rond het in 2011 failliet verklaarde handelshuis MF Global voor 65 miljoen.

Volgens de aandeelhouders keurde PwC ten onrechte de jaarrekeningen van het handelshuis goed, terwijl de accountantsorganisatie wist of had moeten weten dat de verslaggeving onjuist was en de interne controle niet deugde.

PwC ontkent ondanks de stevige schikking dat het iets verkeerd heeft gedaan. De firma verklaarde vrijdag blij te zijn “to resolve this matter and avoid the cost and distraction of prolonged securities litigation” en laat verder weten onverkort te blijven staan achter “its audit work and its opinions on MF Global’s financial statements”.

Het betaalde schikkingsbedrag zal worden verdeeld over de beleggers.

Het financieel al verzwakte MF Global raakte diep in de problemen nadat het voor 6,3 miljard dollar obligaties van Europese probleemlanden had gekocht. Kredietbeoordelaars verlaagden daarop de rating van het bedrijf en het handelshuis ging eind oktober 2011 failliet.

Er loopt ook nog een claim van 1 miljard dollar van de curatoren van MF Global tegen PwC. Volgens de curatoren heeft een ‘slecht advies’ van PwC over de administratieve verwerking van de belegging in de Europese staatsobligaties aan het faillissement bijgedragen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.