Nieuws

Grant Thornton stelt tegenvordering in tegen vastgoedmagnaat

De Britse tak van Grant Thornton stelt een tegenvordering in tegen de Britse vastgoedmagnaat Vincent Tchenguiz wegens laster.

Dit blijkt uit berichtgeving in Britse media. Tchenguiz, een van de prominentste zakenmannen in het VK, heeft twee partners bij Grant Thornton aangeklaagd voor 2.2 miljard pond vanwege de rol die het kantoor heeft gespeeld in een onderzoek van de Serious Fraud Office (SFO) dat leidde tot de arrestatie van Tchenguiz en zijn broer Robert in 2011.

Het onderzoek richtte zich op de rol die de broers speelden bij het omvallen van de IJslandse bank Kaupthing, waar zij schulden bij hadden. Grant Thornton werd door Kaupthing ingehuurd om geld terug te halen bij haar klanten, waaronder Robert Tchenguiz. Informatie over een investeringsvehikel van Robert was een belangrijk onderdeel van de zaak van SFO. Het onderzoek ging echter mis, omdat de broers wisten te bewijzen dat de SFO onrechtmatig huiszoekings- en arrestatiebevelen had gekregen. Vorig jaar klaagden zij de SFO aan wegens reputatieschade en ook deze zaak wonnen zij.

Volgens Tchenguiz heeft Grant Thornton de SFO aangespoord om het onderzoek te beginnen, om zo de broers te dwingen met geld over de brug te komen. Grant Thornton ontkent dit echter en wil nu een schadevergoeding en een dwangbevel dat Tchenguiz verbiedt om nog over de zaak te spreken. Ook willen zij dat de zaak van Tchenguiz tegen Grant Thornton wordt geseponeerd.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.