Nieuws

'KPMG kon verspilling Schiphol niet stoppen'

Bouwprojecten van Schiphol vallen dertig procent duurder dan nodig is. KPMG heeft geprobeerd om de spilzucht te stoppen, maar dat is niet gelukt.

Dat schrijft de Telegraaf op basis van bronnen bij de luchthavendirectie. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën heeft hierover een brief gestuurd aan de vaste Kamercommissie voor financiën. Het dagblad stelt dat zij de brief heeft ingezien.

Al in 2012 zou KPMG hebben geprobeerd om te helpen met het in de hand krijgen van de bouwkosten, maar dat heeft niet geleid tot resultaten, zo schrijft de Telegraaf. KPMG bevestigt via woordvoerder Eric Bouwmeester dan zij in 2013 een rapport heeft uitgebracht aan Schiphol. Voor de inhoud daarvan verwijst hij naar Schiphol. Daar was niemand bereikbaar voor een reactie.

Volgens de Telegraaf ligt het probleem bij projectleiders van Schiphol, die niet in staat zouden zijn om adviseurs en aannemers doelmatig aan te sturen. "Zelfs voor een viltstift betaalt men vanwege allerlei procedures tweemaal meer dan bij de kantoorboekhandel", zo citeert de krant de brief aan de Kamercommissie.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.