Nieuws

KPMG wordt milder tegen Britse junior accountants

De Britse tak van KPMG gaat wat betreft examens minder streng zijn voor zijn junior accountants.

Dit zegt Michael Walby, directeur van Professional Qualification Training bij de Britse tak van KPMG tegen de website efinancialcareers. KPMG begint een proef waarbij het voorlopig niet meer verplicht is om de Britse ACA-examens (het Britse examen tot geregistreerd ICAEW-accountant) binnen een bepaalde tijd te halen. De proef is begonnen in januari en de resultaten zullen in de herfst bekeken worden.

Walby: "We willen geen angstcultuur. Je wilt niet tijdens je examen al je energie kwijtraken aan zorgen over of je je baan nog wel hebt na het examen. Die energie kun je beter in studeren stoppen. Ik geloof heilig dat wanneer je een cultuur van leren voor succes wilt creëren, je moet focussen op succes en falen niet moet bestraffen. Het zakken voor examens kan onderdeel zijn van het leerproces als iemand kritisch kijkt naar de reden waarom hij of zij gezakt is."

Gavin Aspden, directeur van Qualifications bij het ICAEW, vindt dat KPMG aan de voorhoede staat van een compleet nieuwe benadering van de examens bij de big four. "De waarde die juniors inbrengen bij een organisatie wordt steeds beter gewaardeerd. Kantoren beginnen in te zien dat ze veel tijd en inspanning investeren in het trainen van junioren. In plaats van een zwart-wit beslissingsproces over wie er mag blijven, zijn de kantoren steeds begripvoller geworden op dit gebied."

Desalniettemin blijft deze fase net als in Nederland een zware tijd in het leven van een accountant, waarbij de balans werk-privé vaak ver te zoeken is. Aspden: "Je werkt fulltime en je studeert voor een kwalificatie op masterniveau. De werk-privébalans is tricky onder die omstandigheden. Maar het gaat niet om de volgende drie jaar in je leven; het gaat om de volgende 35 jaar van je carrière en dat is het offer meer dan waard.:"

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.