Nieuws

Nyenrode geeft accountancystudenten eigen discussieplatform

Business Universiteit Nyenrode heeft onlangs een nieuw online platform voor accountancystudenten gelanceerd: The Accountables. Met het platform wil de universiteit het debat over het accountantsberoep initiëren en faciliteren, zowel voor hun eigen studentenpopulatie, als ook die daarbuiten.

Mede-initiatiefnemer Margreeth Kloppenburg: “Bedoeling is om als nieuwe generatie in debat te gaan over ontwikkelingen in het vakgebied. De ambitie die uit de naam spreekt is dat je als student ook verantwoordelijkheid neemt voor de veranderingen die je beoogt in de professie waartoe je wordt opgeleid.” 

Idee

Het idee voor The Accountables ontstond in gesprekken met studenten, docenten, hoogleraren en de Vereniging van Accountancy Studenten (VAS), over hoe de studenten meer te betrekken in het debat over de toekomst van de accountancy en hun stem meer kracht te geven.

The Accountables

Kloppenburg: “De bijdrage van studenten is zeer waardevol voor organisaties, maar de werkelijke invloed van jongeren is vaak beperkt. Verder worstelen ze soms met kwesties die ze niet goed kwijt kunnen op hun eigen kantoor. Wij hopen hen te enthousiasmeren hun ervaringen en ideeën gemakkelijker te delen.”

Het platform is ‘voor en door studenten’. Zij krijgen hulp op allerlei manieren, bijvoorbeeld via schrijfworkshops en met redactionele ondersteuning. Olof Bik, programmadirecteur van Accountancy: “Het academisch vrijdenken is bij Nyenrode onderdeel van de onderwijsfilosofie achter de ‘Robuuste Accountant’. Het is belangrijk dat accountants van de toekomst het debat durven aan te gaan, hun standpunt kunnen verdedigen en kritisch blijven nadenken.”

Delen

Naast polls, opinies en artikelen van studenten en een feuilleton over de accountancywereld van binnenuit, krijgt het platform de tijd om zich te ontwikkelen op de manier die het beste past bij de huidige generatie accountancystudenten.

Alban Bastiaan, student en een van de leden van de Redactieraad: “Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van wat er speelt onder accountants. Dat beïnvloedt jouw visie op het dagelijkse doen en laten van de afdeling waar je werkt. Als je die visie deelt, nuanceer en verrijk je de blik van anderen op de accountancy.”

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.