Nieuws

EY in VK beboet vanwege belangenverstrengeling

Het Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) heeft EY een boete opgelegd van 250.000 pond en 95.000 pond aan kosten omdat het kantoor curator werd van Hellas Telecommunications terwijl het drie jaar eerder nog de accountant van Hellas was.

Ook EY-partner Margaret Mills kreeg een berisping en een boete van 15.000 pond, omdat zij de belangenverstrengeling niet heeft gemeld. De huidige curator is van plan om de miljoenen aan fees die EY verdiende aan de klus terug te vorderen.

Hellas Telecommunications II kwam in de problemen toen de Griekse economie in 2009 in een vrije val belandde. Het bedrijf werd door de curatoren aan een bedrijf van een Egyptische miljardair verkocht via een 'pre-pack'-constructie – een constructie waarbij men een herstructureringsplan afspreekt voordat het bedrijf failliet wordt verklaard. Vervolgens bleven de crediteuren achter met een schuld van 1,4 miljard pond.

In een reactie in de Financial Times zegt EY: "De overtreding van de gedragsregels was onbedoeld. Desalniettemin betreurt EY dat het in dit geval niet aan de gebruikelijke hoge standaard van EY voldeed, en we hebben stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat onbedoelde fouten zoals deze, die resulteerde in de overtredingen, niet meer voor zullen komen."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.