Nieuws

Victor Muller wint zaak tegen Zweedse fiscus

Voormalig Saab-topman Victor Muller heeft een geschil met de Zweedse fiscus gewonnen. De Zweedse rechter bepaalde dat hem ten onrechte een naheffing van 2 miljoen Zweedse kronen is opgelegd.

Muller, in Nederland vooral bekend als baas van sportwagenbouwer Spyker, bevestigde vrijdag berichtgeving hierover in De Telegraaf.

De Zweedse belastingdienst vond dat Muller belasting was verschuldigd over een bedrag van circa 8 miljoen kroon (690.000 euro) dat hij in 2010 en 2011 als toenmalig topman van Saab ontving. Dat salaris werd geboekt als beloning voor consultancywerkzaamheden en werd uitbetaald aan een bedrijf van Muller op de Nederlandse Antillen, waardoor de berekening van de premies en belasting door de fiscus ernstig werd bemoeilijkt.

Muller was van mening dat hij niet belastingplichtig is in Zweden. Een rechtbank stelde de Zweedse fiscus in eerste instantie in het gelijk. Maar in hoger beroep is nu een streep gehaald door deze uitspraak. De rechter bepaalt nu dat de fiscus de naheffing van 236.000 euro aan betaalde belastingen aan Muller moet terugbetalen.

Muller reageert opgetogen op de uitspraak. "De rechter heeft korte metten gemaakt met de positie van de belastingdienst. Ik ben blij dat het recht heeft gezegevierd."

(Bron: ANP)

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.