Nieuws

Actie Westland Verstandig voor deur Deloitte afgeblazen

Een geplande actie van de fractie Westland Verstandig voor de deur van Deloitte in Rotterdam is op het laatste moment afgeblazen.

Dat meldt WOS. Westland Verstandig wilde de actie houden om te protesteren tegen de gang van zaken rond extra adviesopdrachten die Deloitte naast de reguliere controlewerkzaamheden zou hebben gedaan voor het college in Naaldwijk. Volgens Westland Verstandig zouden opdrachten tot extra adviezen van de controlerende accountant aan het college vooraf moeten worden gemeld aan de gemeenteraad. Dat is volgens Westland Verstandig niet gebeurd, en de raadsfractie diende daarom onlangs een tuchtklacht in tegen de accountant.

De raadsfractie wil nu een overzicht van die extra opdrachten zien, evenals de daarbij behorende facturen. Tot voor kort weigerde het college het overzicht en de facturen te verstrekken, waarna Westland Verstandig de acties aankondigde. Er staat ook al een tijdje een demonstratietent van de partij voor het gemeentehuis in Naaldwijk. De raadsfractie heeft vandaag echter toegezegd om direct na het zomerreces de facturen van Deloitte voor de extra opdrachten beschikbaar te maken. Daarop blies Westland Verstandig de acties bij Deloitte af.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.