Nieuws

EY presenteert raad van commissarissen

Conform de maatregelen uit het rapport 'In het publiek belang' en vooruitlopend op de wet- en regelgeving die in voorbereiding is, maakt EY vandaag de samenstelling van de raad van commissarissen bekend.

De raad van commissarissen bestaat uit drie externe leden en één afhankelijk lid. Deze laatste is afkomstig uit de internationale organisatie van EY. Naar verwachting wordt volgend jaar een vijfde lid benoemd.

De commissarissen zijn benoemd voor een periode van vier jaar. De nieuwe raad van commissarissen begint haar toezicht met ingang van het boekjaar 2016, dat op 1 juli is gestart. 

De raad van commissarissen bestaat uit de volgende leden:

  1. Pauline van der Meer Mohr, voorzitter
    Van der Meer Mohr is tot eind 2015 voorzitter van het college van bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij was voorheen in diverse bestuursfuncties werkzaam bij Shell, TNT en ABN AMRO. Op dit moment is zij commissaris bij ASML en DSM en zij is voorzitter van de raad van commissarissen van het Nederlands Dans Theater. Vanaf 1 sept 2015 is zij tevens non-executive director bij HSBC.
  2. Steven van Eijck
    Van Eijck is voorzitter van Maatschappelijke Alliantie Nederland, voorzitter van RAI vereniging Mobiliteitsindustrie en voorzitter van STIVA (Stichting verantwoord alcohol gebruik). Daarnaast bekleedt hij diverse adviesfuncties. Tot 2014 was hij voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging. Hij is voormalig Nederlands politicus (staatssecretaris van Financiën, 2002-2003) en was tot en met boekjaar 2015 voorzitter van de Commissie Publiek Belang van Ernst & Young Accountants.
  3. Monique Maarsen
    Maarsen is algemeen directeur van Maarsen Groep en heeft de algemene eindverantwoordelijkheid voor de exploitatie en financiering van de investeringsactiviteiten van de groep. In het bijzonder legt zij zich toe op het initiëren van ontwikkelingsactiviteiten. Op dit moment is zij tevens lid van de raad van toezicht van de Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) en bekleedt zij diverse adviesfuncties.
  4. Jean-Yves Jégourel
    Jégourel maakt sinds 2014 deel uit van het EY-bestuur in de regio Europe, Middle East, India and Africa en staat aan het hoofd van de assurance-praktijk. Hiervoor was hij vicevoorzitter Quality and Risk Management voor EY in de Verenigde Staten. Hij is sinds 1984 bij EY en partner geworden in 1993. Hij is als auditpartner werkzaam voor grote multinationals en heeft gedurende zijn carrière bij EY in Groot-Brittannië en in de Verenigde Staten gewerkt.

Marcel van Loo, Country Managing Partner van EY in Nederland: “Wij prijzen ons zeer gelukkig met deze samenstelling van de raad van commissarissen. Met het brede scala van relevante kennis en waardevolle professionele en bestuurlijke expertise dat deze commissarissen met zich meebrengen, rekenen wij op een evenwichtig toezicht. Wij vertrouwen erop dat deze combinatie van experts ons maximaal zal ondersteunen in het verdere verbetertraject dat noodzakelijk is voor onze sector en een positieve bijdrage zal leveren aan de afweging van de belangen van al onze stakeholders.”

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.