Nieuws

IFAC: 'Accountants moeten risico's en kansen in duurzaamheid zien'

Accountants kunnen een belangrijke rol spelen in hoe bedrijven omgaan met vraagstukken rondom duurzaamheid.

Dat stelt de International Federation of Accountants in een briefing getiteld 'Accounting for Sustainability. From Sustainability to Business Resilience'. De IFAC vindt dat accountants een belangrijke rol kunnen en moeten spelen in het omgaan met uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, om er zo voor te zorgen dat bedrijven hedendaagse issues op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen opnemen in hun strategie.

"Bedrijven zijn sterker wanneer ze in staat zijn om waarde te creëren en te blijven leveren aan hun stakeholders. Daarvoor moeten zowel risico's als kansen goed worden bekeken die bij issues op het gebied van duurzaamheid spelen, zoals milieutechnische zaken en sociale aspecten die uiteindelijk van invloed kunnen zijn op de financiële prestaties en het creëren van waarde", aldus IFAC-voorzitter Olivia Kirtley.

De briefing kijkt naar de link tussen duurzaamheid en de bestendigheid van bedrijven, en hoe het integreren van duurzaamheid leidt tot betere prestaties. Ook de hoofdelementen van het ontwikkelen van een duurzame bedrijfsstrategie komen aan bod en meer specifiek de rol die de accountant daarin speelt.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.