Nieuws

Nieuw Wwft-toezichtarrangement RB en BFT

Beroepsvereniging Register Belastingadviseurs (RB) en toezichthouder Bureau Financieel Toezicht (BFT) blijven de komende drie jaar samenwerken in het kader van de Wet ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering (Wwft).

Hiertoe ondertekenden bestuursvoorzitters Wil Vennix (RB) en Fred Hammerstein (BFT) vrijdag 3 juli 2015 opnieuw een Wwft-toezichtarrangement. Het RB en het BFT willen gezamenlijk de integriteit van het financiële stelsel waarborgen en de betrokkenheid van de belastingadviseur (in het bijzonder van de RB-leden) bij criminele activiteiten zoals witwassen en terrorismefinanciering voorkomen. In dat kader hebben het RB en het BFT al langer een toezichtarrangement.

De afspraken vastgelegd in het nieuwe Wwft-toezichtarrangement geven het RB de mogelijkheid om de kwaliteit van de beroepsuitoefening van de leden en hun integriteit de komende drie jaar in overleg met het BFT verder te bevorderen.

RB-voorzitter Wil Vennix: "Het RB stelt altijd het doel de kwaliteit van de leden op een zo hoog mogelijk niveau te brengen en de kwaliteit op dat niveau te houden. RB-leden moeten dan ook uitdrukkelijk aandacht besteden aan de verplichtingen die de Wwft kent. De verdere samenwerking met het BFT waarmee de RB-leden daarbij kunnen worden ondersteund, past daar uitstekend bij."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.