Nieuws

Accountant Jessica Belder wint Europese bokstitel

Registeraccountant Jessica Belder heeft gisteravond de Europese bokstitel behaald, tijdens de tiende editie van het Ben Bril Memorial. In het Amsterdamse theater Carré versloeg Belder de Hongaarse Gabrielle Busa in de klasse tot 55 kilo.

De 35-jarige registeraccountant en profbokster versloeg de zeven jaar jongere Hongaarse politieagente na tien ronden op punten. De jury was na de enerverende partij in Amsterdam verdeeld: 2-1.

Voor Belder was het de zesde opeenvolgende profzege. Het duel verliep wisselend. "Ik heb helaas niet kunnen laten zien wat ik kan'', liet ze kort na haar Europese machtsgreep weten. "Ik was nogal zenuwachtig. Daardoor kon Busa in de eerste ronden domineren. Maar ik was de betere in de laatste ronden. Daardoor kon ik winnen. Ik ben echt superblij.''

Profbokster

Jessica Belder probeerde eerder als amateur haar olympische ambities waar te maken. Sinds vier jaar is ze, naast een functie als consolidation controller bij de Endemol Shine Group, ook profbokster. Ze startte haar loopbaan in de accountancy bij PwC en was daarna enkele jaren corporate controller bij USG People. Eerder werd ze door Accountant geportretteerd in het magazine van december 2015.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.