Nieuws

FRC begint SBR-actie 'Eerste Hulp bij Aansluiten'

Het Financiële Rapportages Coöperatief (FRC) start de landelijke actie 'Eerste Hulp bij Aansluiten'. Het doel van deze actie is om intermediairs aan te laten sluiten op SBR Banken om kredietrapportages in SBR te kunnen aanleveren.

Vanaf 1 januari 2017 is SBR Banken de norm voor het insturen van kredietrapportages en vanaf dan is het ook bij de Kamer van Koophandel verplicht om jaarrekeningen via SBR te deponeren. Hoewel het aansluiten op SBR Banken niet bijzonder complex is, blijkt er toch een drempel te zijn voor intermediairs: ze hebben niet de juiste software(modules), zijn te weinig bekend met de terminologie, beschikken niet over de juiste informatie of zijn niet bekend met SBR Banken. Met deze gerichte aansluitactie wil het FRC deze groep intermediairs op weg helpen.

Het FRC organiseerde dit voorjaar een eerste aansluitactie, exclusief voor NOAB-leden. Wegens het succes van deze actie is voor deze tweede actie de cirkel breder getrokken naar alle intermediairs in Nederland die minimaal acht kredietrapportages inzenden op jaarbasis en die aangesloten zijn bij een koepelorganisatie en/of branchevereniging.

Deponeringsseizoen

Natasja Asselman, programmadirecteur FRC: "Het 'deponeringsseizoen' start voor veel intermediairs met de belastingaangifte gevolgd door de jaarrekening. Uiterlijk in de eerste helft van 2017 zullen intermediairs dus voorbereid moeten zijn op SBR voor deponering. Dit betekent: in het bezit van een PKIoverheid-certificaat en toegang tot software waarmee SBR-rapportages gemaakt kunnen worden. We naderen nu het vierde kwartaal en om die reden gaan we vanuit het perspectief van SBR Banken de intermediairs actief ondersteunen met aansluiten door middel van de tweede editie van de actie 'Eerste Hulp bij Aansluiten'."

Aansluitteam

Het FRC heeft een Aansluitteam dat intermediairs helpt met het aansluiten op SBR Banken om kredietrapportages in te sturen. Het Aansluitteam helpt intermediairs telefonisch met aansluiten of komt op locatie van de intermediair om ervoor te zorgen dat er een aansluiting op de BIV (de digitale lijn naar de banken) komt en dat de eerste (test)rapportages worden ingezonden. De actie loopt van 1 oktober 2016 tot en met 31 maart 2017. Aanmelden voor de actie kan tot 1 februari 2017 via de website van SBR Banken.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.