Nieuws

FEE wordt Accountancy Europe

De Federation of European Accountants (FEE) verandert officieel haar naam naar Accountancy Europe.

Dat maakte de Europese koepel van beroepsorganisaties van accountants bekend op 7 december, de dertigste verjaardag van de organisatie. Met de naamsverandering introduceert de organisatie ook een nieuwe huisstijl, een nieuwe website en een nieuw motto, dat BDO mogelijk bekend in de oren zal klinken: 'Because people count.'

"Het gaat om meer dan een verandering van het logo", zegt Olivier Boutellis-Taft, de chief executive van Accountancy Europe. "Er was een tijd dat we accountants waren die met andere accountants spraken. Maar tegenwoordig praten we met iedereen. We geven advies aan politici, we zijn een soort denktank met onze events en publicaties, we vertegenwoordigen onze leden en het beroep en, het allerbelangrijkst: we werken voor het publiek belang en de samenleving als geheel."

Accountancy Europe's nieuwe logo is een gesimplificeerde letter 'A', waar de koepelorganisatie zelf van alles in ziet, van paraplu's tot mensen of een megafoon. Het staat ook voor accountant, auditor en adviseurs, omdat die allemaal met de letter 'A' beginnen. Verder moet het logo uitstralen dat de organisatie "simpeler, breder en meer naar buiten gericht" is, evenals "transparant, direct en to the point".

Technologie

Accountancy Europe snijdt rondom de naamswijziging ook de opmars van technologie aan. "We staan voor een tijdperk met grote uitdagingen, maar ook grote kansen. Machines en automatisering kunnen veel werk doen dat we eerst zelf deden. Dat maakt veel mensen natuurlijk nerveus. Maar mensen gaan daardoor nog meer tellen - computers kunnen gegevens verwerken, maar mensen moeten het interpreteren." Volgens Boutellis-Taft geven machines ook "niks om ethiek en kunnen zij geen morele waarden, vertrouwen geven of oordelen leveren".

Ook blockchaintechnologie is volgens Boutellis-Taft geen bedreiging. De technologie kan "wel zekerheid en betrouwbaarheid bieden, maar het kan geen vertrouwen creëren. Vertrouwen blijft het fundament van handel en elke andere soort relatie; professionele accountants zijn de leveranciers van vertrouwen."

De FEE is opgericht in 1986 door beroepsorganisaties voor accountants uit 21 landen. Inmiddels telt Accountancy Europe vijftig memberfirms uit 37 landen, waaronder alle 28 lidstaten van de EU. Meer informatie is te vinden via de nieuwe website: www.accountancyeurope.eu.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.