Nieuws

BOOR-brochure beschikbaar

Op 11 februari is het eerste exemplaar overhandigd van de gezamenlijke NBA-LIO/IIA-brochure 'Beginselen voor ondernemingsbesturing, organisatie-inrichting en risicobeheersing (BOOR)'. Deze brochure is voor interne auditors in de financiële sector, maar ook buiten de sector toepasbaar.

Aan ondernemingen in de financiële sector worden gedetailleerde eisen gesteld op bovengenoemde aandachtsgebieden; nationaal en internationaal. De auteurs hebben geprobeerd een compact en toegankelijk overzicht te maken van de beginselen voor ondernemingsbesturing, organisatie-inrichting en risicobeheersing, dat breed toepasbaar is.

NBA ledengroep intern en overheidsaccountants (NBA/LIO) en IIA hopen met de brochure de inzichtelijkheid in de beginselen en naleving ervan te verbeteren. Door het formuleren van algemene uitgangspunten kan de interne auditor de beginselen ook toepassen op maatwerk situaties.

Internal audit heeft in de voorstellen voor de aangepaste Nederlandse Corporate Governance Code een veel prominentere plek heeft gekregen. BOOR sluit hier goed op aan. Ook sluit de brochure goed aan bij het consultatiedocument De accountant en het bestuursverslag - Verder kijken dan de jaarrekening en de rol die daarin voor de internal auditor is weggelegd.

» Download de BOOR-brochure (Nederlands)
» Download the BOOR-flyer (English)

» Lees ook meer over BOOR op de IIA-website

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.