Nieuws

FIFA beboet FC Twente met 170.000 euro

FC Twente heeft een stevige boete van circa 170.000 euro (185.000 Zwitserse frank) gekregen van de FIFA.

De wereldvoetbalbond legde de Enschedese club die straf dinsdag op vanwege de deal met Doyen. Dat spelersinvesteringsfonds was deels eigenaar van spelers en kon daardoor invloed uitoefenen op het transferbeleid. Eigendom van voetballers door derde partijen is door de FIFA verboden.

Eind vorig jaar werd FC Twente al gestraft door de licentiecommissie van de KNVB omdat details uit een contract met het Maltees bedrijf werden verzwegen. Volgens een uitgelekt contract had Doyen verboden invloed op transfers bij de club. FC Twente kreeg toen ook een boete van ruim 45.000 euro, mag drie jaar geen Europees voetbal spelen en moest meewerken aan een onafhankelijk onderzoek.

De landskampioen van 2010 is door wanbestuur van de afgelopen jaren in grote financiële problemen geraakt. De gemeenteraad van Enschede stemde eind vorig jaar in met een reddingsplan, waardoor Twente een faillissement kon voorkomen.

De club trok echter vorige week de jaarrekening 2014/2015 in. Onlangs dook een tweede overeenkomst op rond de transfer van Dusan Tadic. Een deel van het contract werd volgens de krant Tubantia geheim gehouden en dus kwam 1,8 miljoen euro aan vergoedingen niet in de boeken.

"Daarom kunnen we niet anders dan de eerder ingediende jaarrekening intrekken. Dat zal ongetwijfeld leiden tot nieuwe sancties van de KNVB-licentiecommissie. Naast een boete moeten we helaas ook rekening houden met nieuwe puntenaftrek'', zei interim-directeur Onno Jacobs toen.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.