Nieuws

Deloitte Nederland ontwikkelt eigen blockchain platform

Deloitte Nederland gaat samen met het Rubix Platform een infrastructuur bouwen voor blockchain applicaties. Daartoe investeert Deloitte in een toegewijd blockchain team binnen Deloitte Risk Advisory.

Deloitte Nederland denkt dat blockchain technologie een grote impact zal hebben op organisaties binnen de financiële, commerciële en publieke sector.

Blockchain is een gedistribueerde database waarin transacties worden bijgehouden. De administratie van deze transacties is openbaar en decentraal, er is geen centrale autoriteit nodig die voor de trust zorgt. Daarnaast is de onderliggende technologie met sterke cryptografie beveiligd en is fraude daardoor vrijwel niet mogelijk.

Deloitte werkt aan concrete toepassingen van blockchain per industrie. "De verwachting is bijvoorbeeld dat blockchain in toenemende mate gebruikt zal worden om overeenkomsten te beheren, in de vorm van zogenaamde smart contracts, waardoor een inzichtelijker en betrouwbaardere manier van het opslaan en authentiseren van eigendomsoverdracht mogelijk wordt", aldus Kees Plas, binnen Deloitte verantwoordelijk voor de Technology Enabled Services.

Rubix is een blockchain platform dat is opgezet door Deloitte Canada om de potentie van deze technologie te verkennen en zakelijke toepassingen hierop te ontwikkelen. Deloitte gaat samen met klanten uit onder andere de financiële sector, co-creatie trajecten aan om in korte tijd toepassingen te ontwikkelen.

Daarnaast zegt Deloitte te experimenteren met de impact die blockchain op de eigen dienstverlening en interne processen zal hebben. Doelstelling is om voor september de eerste prototypes te hebben ontwikkeld.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.