Nieuws

Accountants van DRV leggen als eersten beroepseed af

Eén dag na het besluit door de Ledenvergadering van de NBA legden de accountants die lid zijn van de maatschap DRV Accountants & Adviseurs de nieuwe beroepseed af. De eed werd afgenomen door Anne-Marike van Arkel, algemeen directeur van de NBA.

DRV loopt alvast vooruit op de verordening die op 1 juni aanstaande ingaat en alle actieve accountants verplicht om voor 1 mei 2017 de beroepseed af te leggen.

Michael Bick, lid van de Raad van Bestuur van DRV, legde als allereerste de eed af. Bij DRV hebben alle accountants die lid zijn van de maatschap  de eed afgelegd.  De komende weken worden ook alle andere accountants die in dienst zijn bij DRV gevraagd de beroepseed af te leggen.

Beroepseed

Op dinsdag 17 mei 2016 besloot de ledenvergadering van de NBA met grote meerderheid tot invoering van de eed. Die beroepseed is de eerstgenoemde maatregel uit het verbeterplan voor de sector 'In het publiek belang', dat in september 2014 werd gepresenteerd.

Met de beroepseed verklaren accountants zich ervan bewust te zijn te moeten handelen in het algemeen belang en zich te houden aan de beginselen van integriteit, objectiviteit, vakbekwaamheid en zorgvuldigheid en vertrouwelijkheid.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.