Nieuws

Dick den Braber nieuwe bestuursvoorzitter BDO

Dick den Braber RA is per 1 mei 2016 benoemd tot voorzitter raad van bestuur van BDO Accountants & Adviseurs. Den Braber volgt Reinder Brummelman op, die sinds 2008 bestuurder was bij BDO, waarvan ruim zes jaar als voorzitter.

Dick den Braber is sinds 1984 werkzaam bij BDO. In 1997 werd hij benoemd tot partner-aandeelhouder. Voordat Den Braber in 2015 toetrad tot de raad van bestuur, was hij werkzaam vanuit de BDO-praktijk in Dordrecht en bekleedde hij daarnaast diverse functies. Zo was hij geruime tijd verantwoordelijk voor de aansturing van een regio binnen BDO en was hij voorzitter van de selectiecommissie. In zijn nieuwe rol als bestuursvoorzitter treedt Den Braber tevens toe tot de Global Board van het internationale netwerk van BDO.

Reinder Brummelman neemt deze zomer afscheid van BDO, waar hij in totaal 28 jaar werkzaam was. In de komende periode zal Brummelman lopende zaken afronden en zijn portefeuille overdragen aan zijn opvolger.

Jouke Jelgerhuis Swildens heeft per 30 april afscheid genomen van de raad van bestuur om weer naar de BDO-praktijk terug te keren. Jelgerhuis Swildens zal zich in de Rotterdamse praktijk weer actief bezig gaan houden met het bedienen van controleklanten in de nationale en de internationale praktijk.

Nieuw bestuursmodel

BDO heeft in 2015 een nieuw bestuursmodel geïmplementeerd. Toen zijn directies voor de vier lines of services (Audit & Assurance, Accountancy & Bedrijfsadvies, Belastingadvies en Consultancy) aangesteld. De primaire focus van de directies ligt op verbetering en bewaking van de kwaliteit van de beroepsuitoefening en ontwikkeling van de professionals. De raad van bestuur blijft verantwoordelijk voor de algemene en overkoepelende strategie van BDO.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.