Nieuws

Lichte omzetgroei BDO

De omzet van BDO Accountants & Adviseurs steeg in 2015 met 1,2 procent naar bijna 232 miljoen euro.

Dat blijkt uit het Jaarverslag 2015 van BDO Holding B.V. Gecorrigeerd voor de verzelfstandigingen van de BDO-kantoren in Amersfoort en Den Helder bedroeg de autonome groei 3 procent.

Marktsegmenten

BDO zegt de focus op drie marktsegmenten te hebben versterkt: Mkb & Familiebedrijven, Corporate Clients en de Publieke Sector. "Voor Mkb & Familiebedrijven geldt dat deze groep van oudsher de thuismarkt is van BDO. Dit segment kenmerkt zich de afgelopen jaren door vergaande automatisering. Dit leidt tot efficiency en daarmee druk op de traditionele omzetten. Gelijktijdig biedt dit voor BDO ruimte voor het profileren van nieuwe vormen van dienstverlening."

BDO zegt ook steeds meer gevonden te worden door grotere bedrijven in de markt voor Corporate Clients. "Dit geldt met name voor de consultancydienstverlening in de financiële sector, maar ook in branches zoals Food en Technologie en Media & Telecom."

De groei die BDO eerder in de Publieke Sector maakte, zette zich in 2015 verder door. Binnen deze sector legt BDO zich met name toe op de zorgsector, woningcorporaties en lokale overheden.

Nieuw bestuursmodel

In 2015 is BDO gestart met de implementatie van een nieuw bestuursmodel waar, naast de drie marktsegmenten, ook de nadruk ligt op de aansturing van de vier lines of service; Audit & Assurance, Accountancy & Bedrijfsadvies, Belastingadvies en Consultancy.

Een actie die daaruit voortkomt, is het aanstellen van directies. "De primaire focus van de directies ligt op verbetering en bewaking van de kwaliteit van de beroepsuitoefening en ontwikkeling van de professionals.  De Raad van Bestuur blijft verantwoordelijk voor de algemene en overkoepelende strategie van BDO, de aansturing van centrale projecten en de monitoring van de voortgang van de strategische plannen van de directies van de lines of service, de marktteams en de branchegroepen", aldus BDO.

Groeikansen

Voor de toekomst geldt dat BDO beheerste groei nastreeft. Internationaal wil BDO zich nadrukkelijker onderscheiden van de andere middelgrote netwerken en in een aantal jaren doorgroeien van een omzet van ruim 6 miljard euro naar 10 miljard euro.

  2014 2015
Audit & Assurance 31% 32%
Accountancy & Bedrijfsadvies 35% 33%
Belastingadvies 27% 27%
Consultancy 7% 8%
Omzet (in mln) 229,1 231,9
Aantal medewerkers 2.062 2.153

 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.