Nieuws

Noor Zetteler plv.-voorzitter Klachtencommissie NBA

Advocate Noor Zetteler is Hans van Ginkel opgevolgd als plaatsvervangend voorzitter van de Klachtencommissie van de NBA. Van Ginkel kon na twee termijn niet worden herbenoemd.

Noor Zetteler is advocaat bij Wijn en Stael in Utrecht. Zij is gespecialiseerd in financiering en zekerheden en in insolventierecht en treedt regelmatig op als curator.

Een paar jaar geleden diende zij namens drie banken een klacht in tegen de accountant van Eurocommerce, die eind vorig jaar werd doorgehaald. Samen met Marcel Pheijffer schreef Zetteler een artikel over de accountant als poortwachter en het accountantstuchtrecht bij faillissementen.

Het accountantstuchtrecht vertoont veel overeenkomsten met het werk van de Klachtencommissie. Zo beoordelen zij sinds mei 2009 beide het gedrag van een accountant  aan de hand van de fundamentele beginselen uit de VGBA. Maar in tegensteling tot de Accountantskamer stuurt de Klachtencommissie aan op een schikking; de commissie kan geen sancties opleggen.

Zettelers voorganger Hans van Ginkel was tot zijn pensionering in 2013 ook advocaat. Sinds 1979 was hij secretaris van de Raad van Tucht van de NOvAA.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.