Nieuws

LIO en IIA presenteren 'Internal Audit Ambition Model'

De rol van internal audit wordt steeds relevanter. De kwaliteitseisen vanuit de beroepsverenigingen en de verwachtingen van stakeholders nemen steeds verder toe. Met de publicatie van het 'Internal Audit Ambition Model' wordt invulling gegeven aan de wens vanuit de beroepsgroep van internal auditors.

Onder invloed van governance en risicomanagement wordt de functie van internal audit steeds relevanter. Hiermee nemen ook de kwaliteitseisen vanuit de beroepsverenigingen en de verwachtingen van stakeholders verder toe.

Internal auditors wensen ambitiemodel

Vanuit de beroepsgroep van internal auditors kwam de wens om een ambitiemodel te ontwikkelen dat inzichtelijk maakt op welke wijze een internal audit afdeling zich verder kan professionaliseren. Met de publicatie van het Internal Audit Ambition Model wordt invulling gegeven aan deze wens.

Het model behandelt het brede spectrum van het proactief opzetten, inrichten en door ontwikkelen van een internal audit-afdeling binnen een organisatie. Het model is verrijkt met best practices en recente publicaties.

Toepassen als self assessment

De NBA-ledengroep intern en overheidsaccountants (LIO) en het Instituut van Internal Auditors (IIA) roepen internal audit-afdelingen op om het model toe te passen en als self assessment in te vullen.

Op basis van zes geformuleerde thema’s helpt het model CAE’s bij het formuleren van strategische doelstellingen, het in kaart brengen van de huidige auditafdeling en bij het definiëren van een roadmap om ambities te realiseren.

Het model wordt op basis van de ervaringen periodiek geactualiseerd. Op deze wijze zal het vakgebied van internal audit zich kunnen aanpassen op de veranderingen in de wereld om ons heen. En wordt de beroepsgroep uitgedaagd om zich verder te blijven.

Meer informatie en opvragen

Het model is als een Excel-bestand op te vragen door een e-mail te sturen naar ambition@iia.nl.

» Bekijk de leeswijzer voor nadere informatie over het model

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.