Nieuws

Kwart personeel Belastingdienst wil weg

De vrijwillige vertrekregeling bij de Belastingdienst is zo populair dat bijna zevenduizend van de in totaal circa 30.000 werknemers zich hiervoor hebben aangemeld. Dat blijkt uit gegevens die het FD heeft opgevraagd.

Eerder werd al duidelijk dat de regeling veel populairder was dan voorzien. Daarop vervroegde de Belastingdienst de aanmeldingstermijn tot 1 september aanstaande. Volgens het FD is mede daardoor de afgelopen weken een stormloop ontketend onder werknemers die nog gebruik willen maken van de regeling.

Controleurs en accountants

De regeling, onderdeel van een reorganisatie bedoeld om bijna vijfduizend personeelsleden uit zichzelf te laten vertrekken, was vooral gericht op boventallig en lager geschoold administratief personeel. Maar juist veel hoger geschoolden maken er gebruik van, drie keer zoveel als de Belastingdienst had beoogd. "De uittocht betreft voor een belangrijk deel hoger betaalde controleurs en accountants waar de fiscus er toch al onvoldoende van in huis heeft", aldus het FD.

Volgens de krant is daarmee de poging van de Belastingdienst mislukt om een uittocht van hoger geschoolde,  ervaren medewerkers op cruciale posities te stoppen. De Belastingdienst neemt wel weer 1.500 nieuwe medewerkers met kennis van moderne technieken aan.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.