Nieuws

Alfa-accountants leggen samen accountantseed af

Een bijzonder moment voor 119 accountants van Alfa Accountants en Adviseurs; op dinsdag 6 september legden zij gezamenlijk de accountantseed af.

Sinds 17 mei van dit jaar moeten leden van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) verplicht deze eed afleggen. Het officiële moment viel samen met een van de twee jaarlijkse Alfa-leerdagen in Ede.

De accountantseed moet accountants er nog meer van bewust maken dat ze naar eer en geweten te werk gaan. "Accountants die de eed hebben afgelegd, handelen volgens de principes van integriteit, objectiviteit, vakbekwaamheid, zorgvuldigheid en vertrouwelijkheid", aldus Alfa.

De NBA heeft als voorwaarde gesteld dat elke accountant vóór 17 mei 2017 de eed heeft afgelegd. Alfa heeft ervoor gekozen om de jaarlijkse leerdag te combineren met de officiële bekrachtiging. De dag is mede georganiseerd door het SRA. 

Belang van de eed

Het belang van de accountantseed werd voorafgaand nog eens benadrukt door mevrouw Diana Clement, plaatsvervangend voorzitter van het NBA. "De eed is om nogmaals onze positie als vertrouwenspersoon te bekrachtigen naar het maatschappelijk verkeer".

Fou-Khan Tsang, voorzitter van de Raad van Bestuur van Alfa, nam vervolgens de eed af bij 119 accountants. Het was uniek en bijzonder dat de eed door een aantal medewerkers van Alfa in het Fries werd afgelegd. De medewerkers van Alfa blikken terug op een mooie dag. Alex van Vliet, directievoorzitter van Alfa in Barneveld: “Op een dag als deze word je nog eens gewezen op de bijzondere rol die je als accountant, ook in het MKB, vervult. Ik vind het mooi dat onze organisatie op zo’n waardige wijze invulling geeft aan het afleggen van de accountantseed”. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.