Nieuws

IAASB werkgroep wil input over gebruik data analytics

De Data Analytics Working Group van de IAASB (International Auditing and Assurance Standards Board) wil meer informatie verzamelen over de toepassing van data analytics in de accountantscontrole.

De werkgroep richt zich specifiek op het gebruik van technologie en met name de invloed van data analytics op de kwaliteit van de audit. Als aanzet voor het verzamelen van input heeft de werkgroep een publicatie uitgebracht getiteld Request for Input, Exploring the Growing Use of Technology in the Audit, with a Focus on Data Analytics.

Peter Eimers, voorzitter van het Adviescollege voor Beroepsreglementering van de NBA, heeft als lid van de projectgroep bijgedragen aan de totstandkoming van de publicatie.

Antwoord

De Data Analytics Working Group wil reacties ophalen bij investeerders, opstellers, toezichthouders, standard setters, openbaar en intern accountants, regelgevers, academici en andere stakeholders in de verslaggevingsketen. Hun inbreng moet bijdragen aan een passend antwoord van de IAASB op veranderingen in de accountantscontrole; inclusief de vraag of ontwikkelingen op het gebied van data analytics nieuwe of herziene internationale standaarden rechtvaardigen.  

Reacties op de publicatie kunnen worden ingebracht tot 15 februari 2017. Meer informatie is te verkrijgen via de website van de IAASB.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.