Nieuws

Topman Belastingdienst stapt op

De hoogste baas van de Belastingdienst, Hans Leijtens, vertrekt. Hij heeft zijn functie vrijdag neergelegd, meldt het ministerie van Financiën. Hij was pas sinds 1 november 2015 de directeur-generaal van de Belastingdienst.

Een reorganisatie bij de Belastingdienst is helemaal misgegaan. Een vrijwillige vertrekregeling voor het personeel pakte verkeerd uit en kost tientallen miljoenen euro's meer dan gepland. Eerder plaatste Financiën de Belastingdienst daarom al onder financiële curatele.

"Het afgelopen jaar is het accent van de functievervulling dusdanig verschoven dat zijn persoonlijke verwachtingen over de functie van directeur-generaal Belastingdienst en deze functievervulling onvoldoende op elkaar aansloten. Leijtens heeft daarom aangegeven dat hij zichzelf niet langer de aangewezen persoon vindt om de Belastingdienst te leiden", aldus een verklaring van Financiën.

Volgens een woordvoerder van de Belastingdienst zal binnen twee weken een opvolger worden benoemd. Financiën respecteert de beslissing, maar wil niet zeggen of het vertrek met de bekritiseerde reorganisatie te maken heeft. Leijtens wordt kwartiermaker voor de zogeheten integriteitskamer op Sint Maarten, aldus het ministerie. Hij was eerder baas van de Koninklijke Marechaussee.

Verantwoordelijk staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) kwam in de Tweede Kamer zwaar onder vuur te liggen over de situatie bij de Belastingdienst. Bij de besluitvorming rond de vertrekregeling bleken de bewindslieden op het ministerie van Financiën voor een voldongen feit te zijn geplaatst.

(Bron: ANP)

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.