Nieuws

Meer beleggers stappen in digitale munten

De populariteit van digitale munteenheden als bitcoin neemt toe bij Nederlandse beleggers. Het aantal huishoudens waar in de virtuele munten wordt belegd is in de afgelopen twaalf maanden verdubbeld, becijferde onderzoeksbureau Kantar TNS na een onderzoek onder ruim 35 duizend huishoudens.

In totaal hebben nu 135 duizend huishoudens zogeheten cryptovaluta in bezit. Nog eens 150 duizend huishoudens denken daar over na. Met name bitcoin is populair dankzij de stijgende koersen, maar ook de cryptomunten ethereum, litecoin, ripple en gulden kunnen op de nodige belangstelling rekenen.

Ongeveer de helft van de huishoudens staan op winst met hun belegging. Ruim een derde speelt daarnaast quitte. Slechts 16 procent van de huishoudens verliest geld.

Beleggers in virtuele munten zijn jonger en lager opgeleid dan beleggers in aandelen. Het overgrote merendeel steekt maximaal duizend euro in de munten. De voorzichtigheid neemt wel af. Het aandeel nieuwe beleggers dat meer dan duizend euro inlegt, neemt namelijk toe. De hogere koersen nodigen waarschijnlijk uit om de voorzichtigheid wat te laten varen.

Bron: ANP

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.