Nieuws

'Vennoten ADW komen er niet uit'

Uittreding van vennoten kan een moeizaam proces zijn wanneer er onenigheid tussen de vennoten ontstaat.

Dat blijkt uit een conflict dat momenteel speelt tussen de vennoten van het kleine accountantskantoor ADW Accountants, dat vestigingen heeft in Harderwijk, Zeewolde en Nijkerk. Een van de aandeelhouders verliet in april dit jaar plots het kantoor en kondigde aan zijn eigen kantoor te beginnen. De twee andere aandeelhouders weigeren hem het bedrag dat hij vraagt voor zijn aandelen te betalen.

De zaak is problematisch omdat het kantoor al jaren verlies lijdt. De twee overgebleven vennoten besluiten, zonder de opgestapte vennoot daarin te raadplegen, de drie werkmaatschappijen in een andere holding te stoppen voordat zij er opnieuw geld in steken. De opgestapte aandeelhouder heeft geen zeggenschap over die nieuwe holding. De opgestapte vennoot noemt dit list en bedrog.

De Ondernemingskamer probeert het geschil op te lossen door voor te stellen een onafhankelijke waarderingsdeskundige een bindende prijs af te laten geven. Dat ging de vennoten te ver, maar zij gaan wel akkoord met een waardering.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.