Nieuws

Accountancy Beloningsonderzoek 2017 op tablet

Vrijdag 3 november 2017 ligt het Accountancy Beloningsonderzoek 2017 op de mat. Het onderzoek is nu al te lezen op tablet.

Het Accountancy Beloningsonderzoek, een jaarlijks onderzoek van Accountant en Alterim uitgevoerd in samenwerking met de NBA en de Vereniging van Accountancystudenten (VAS), kijkt naar meer aspecten dan alleen de salarisontwikkelingen in het accountantsberoep.

Van de 117 vragen die het onderzoek omvat, gaat maar een beperkt deel over het salaris. Het onderzoek gaat ook in op ambities, tevredenheid bij de uitoefening van de functie, balans tussen werk en privé, arbeidsvoorwaarden en meer. 

Onder druk

De arbeidsmarkt voor accountants staat flink onder druk, zo blijkt uit tal van publicaties. Ondanks de steeds verdergaande digitalisering lijkt er meer behoefte aan accountants dan ooit tevoren. Door gebrek aan capaciteit trekken kantoren zich noodgedwongen terug uit sommige markten, zoals bij gemeenten en woningcorporaties het geval is.

Het accountantsvak wordt ondertussen geplaagd door kritische rapporten van toezichthouder AFM en berichten in de media over de kwaliteit van de (openbare) beroepsuitoefening. Dat maakt studenten huiverig en zo wordt talent op termijn nog schaarser. Dit vertaalt zich in dit onderzoek overigens nog niet in duidelijk hogere salarissen.

De vorm van deze uitgave is vertrouwd, de constante opzet maakt een vergelijking met eerdere jaren mogelijk. Een boekje voor werkgevers van accountants, voor accountants zelf en zij die daarvoor studeren. 

Installeer de tablet-app van het Accountancy Beloningsonderzoek 2017.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.