Nieuws

IFAC zoekt nieuwe ceo

De International Federation of Accountants (IFAC) is op zoek naar een nieuwe chief executive officer. Die moet eind 2018 de huidige ceo opvolgen.

Volgens IFAC moet de opvolger van de zittende ceo Fayezul Choudhury "grote belangstelling en een sterk persoonlijk commitment" hebben voor de missie van IFAC. Die missie is "to serve the public interest by promoting the value of professional accountants worldwide; speaking out on public interest issues where the accountancy profession’s expertise is most relevant; developing strong professional accountancy organizations and accounting firms; and supporting the development, adoption and implementation of high-quality international standards."

Functie-eisen

Volgens IFAC vraagt dat om een ceo die "superieur leiderschap combineert met managementvaardigheden, die strategisch en toekomstgericht kan denken en zich tegelijk zowel zakelijk als persoonlijk diplomatiek en ethisch gedraagt". Ook moet de nieuwe ceo leiding geven aan het bepalen van beleidsstandpunten over belangrijke kwesties rondom het wereldwijde accountantsberoep en rondom zaken van publiek belang. De ceo legt verantwoordelijkheid af aan de IFAC Board.

Adviesbureau Korn Ferry gaat op zoek naar een passende kandidaat, die per 31 december 2018 de huidige ceo moet opvolgen. De zoektocht naar de nieuwe ceo start nu al, zodat er voldoende tijd overblijft voor een goede overdracht.

Gerelateerd

Afbeelding Nieuws

NBA ondersteunt hervorming van internationale standard setting

Onlangs heeft de NBA gereageerd op het rapport van de Monitoring Group 'Stengthening the governance and oversight of the international audit-related standard-setting boards in the public interest'. Hierin pleit de Monitoring Group ervoor dat standard setting boards, waaronder de IAASB en de IESBA, van de IFAC worden losgekoppeld en hervormd, waarbij meer nadruk moeten komen te liggen op een multi-stakeholderbenadering. De NBA steunt de voorstellen op hoofdlijnen, maar plaatst er ook een aantal kanttekeningen bij.

x 0

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.