Nieuws

Nieuwe Bankentaxonomie nu definitief

SBR Banken publiceert vandaag de definitieve versie van de nieuwe Bankentaxonomie, de BT12. Met deze finale update op basis van laatste reacties uit de markt is de BT12 volgens planning afgeleverd. Verschillende partijen beginnen nu aan een cyclus voor de implementatie per 1 april 2018.

Dat meldt SBR Banken. "Voor softwareleveranciers breekt een periode aan waarin zij veranderingen ten opzichte van de vorige Bankentaxonomie gaan doorvoeren in de programmatuur. Een voorbeeld hiervan is de splitsing van de voorheen gecombineerde rapportage voor middelgrote en grote ondernemingen. Intermediairs zullen eveneens de BT12 inpassen in de alledaagse accountancy-werkzaamheden."

Aangesloten banken ABN AMRO, ING en Rabobank alsmede SBR Banken passen verder systemen aan om gedigitaliseerde en gestandaardiseerde rapportages volgens de BT12 daadwerkelijk per 1 april te kunnen ontvangen en verwerken.

"Met de BT12 is opnieuw een kwaliteitsverbetering behaald en wordt tevens beter aangesloten op de modellen van de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst", aldus SBR Banken. Jaarlijks wordt een nieuwe versie van de Bankentaxonomie uitgebracht om de wijzigingen in wet- en regelgeving te volgen, eventuele issues op te lossen en nieuwe functionaliteiten aan te bieden.

Meer gedetailleerde en technische informatie over de BT12 is te vinden in de Bankentaxonomieënsectie van de SBR Banken website.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.