Nieuws

Ruim 30 miljoen extra voor innovatief bedrijfsleven Zuid-Holland

InnovationQuarter (IQ), de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland, krijgt ruim 30 miljoen euro extra kapitaal tot haar beschikking.

Het extra geld is bestemd voor het fonds IQCapital, waarmee InnovationQuarter investeert in innovatieve en snelgroeiende bedrijven in Zuid-Holland.

De ruim 30 miljoen euro is afkomstig van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), de provincie Zuid-Holland en de gemeente Delft. Ministerie en provincie storten ieder 15 miljoen euro, de gemeente Delft 1,05 miljoen euro.

Met de extra kapitaalstorting wordt het fondsvermogen op bijna 80 miljoen euro gebracht. Het fonds IQCapital is overigens revolverend. Dat betekent dat investeringen in bedrijven in principe weer terugvloeien naar de ontwikkelingsmaatschappij zodat het geld na verloop van tijd opnieuw kan worden ingezet.

De nieuwe kapitaalstorting is goed nieuws voor bedrijven in Zuid-Holland, aldus Adri Bom-Lemstra, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Zuid-Holland: "Onze regio heeft prachtige innovatieve bedrijven, van starters tot meer volwassen bedrijven. Deze ondernemers hebben kapitaal nodig om te groeien en op te schalen. InnovationQuarter kan ze daarbij helpen met financiering en kennis."

Bron: Vindsubsidies

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.