Nieuws

Fruitbedrijf verdacht van miljoenenfraude

De opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA-IOD) heeft beslag gelegd op panden en banktegoeden van een groente- en fruitbedrijf. De Nederlandse onderneming wordt verdacht van een miljoenenfraude met Europese subsidies, maakte de NVWA-IOD vrijdag bekend.

Rechercheurs doorzochten vier bedrijfspanden en een huis, waarbij administratie in beslag werd genomen.

Vermoedelijk heeft het bedrijf sinds 2010 onder valse voorwendselen "enkele miljoenen euro's" aan subsidies aangevraagd en ontvangen. Het gaat om subsidies waarmee de lidstaten van de Europese Unie de ontwikkeling van land- en tuinbouw willen stimuleren.

Om welk bedrijf het gaat wil de opsporingsdienst niet zeggen.

Bron: ANP

Gerelateerd

Afbeelding Fraude en corruptie

Mark Thompson, SFO: 'We kunnen niet alles zelf ontdekken'

Toen hij las over de Panama Papers kon Mark Thompson een glimlach niet onderdrukken. "I thought it was brilliant", zegt de coo van het Britse Serious Fraud Office (SFO). Sinds kort kan dat bureau ook bedrijven vervolgen die belastingontduiking faciliteren in het buitenland. Accountant.nl sprak Thompson in Brussel, na afloop van een Transparency International-bijeenkomst over corruptiebestrijding.

x 0 Lex van Almelo

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang vier keer per week (maandag, woensdag, donderdag en vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox..