Nieuws

Accountant Q3 op tablet

Vrijdag 22 september verschijnt de derde editie van 2017 van het kwartaalmagazine Accountant. Thema van deze Q3-editie is dit keer ‘Rond'. Het nummer is ook te lezen op tablet.

In dit nummer onder andere: aarzelende vooruitgang met integrated reporting. Accountants dichten zichzelf geen hoofdrol toe in dat proces en de echte doorbraak laat op zich wachten.

En helpt de verplichte kantoorroulatie de kwaliteit van de wettelijke controle wel vooruit? De AFM-toetsing, wetenschappelijk onderzoek en de aanvankelijke prijzenslag lijken nog weinig goeds te voorspellen. Toch zijn er lichtpuntjes.

In Boxtel bevindt zich het tweemanskantoor ROND accountants en fiscalisten. "Onze grens? Dat is het moment dat we het persoonlijk contact met onze klanten niet meer kunnen borgen." 

Onderzoek

Ook in dit nieuwe nummer: een interview met Therese Grohnert, die onderzoek doet naar oordeelsvorming door accountants. Het gebeurt niet vaak dat wetenschappelijk onderzoek op het gebied van accountantscontrole grote interesse wekt bij accountantskantoren. Toch is dat exact wat er gebeurt met het onderzoek van deze jonge doctor. "Ik vind praktische relevantie essentieel."

Wim Bartels heeft het in zijn essay over duurzaamheidthema's: "Hoewel de natuur tot nu toe gratis is, werken veel bedrijven aan het verminderen van hun ecologische voetafdruk. Het is vooral de vraag hoe lang het nog duurt voordat die natuur niet meer te betalen is. Want de aarde is rond." 

Installeer de tablet-app van Accountant.

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.