Nieuws

Topbankier: spijt van uitspraak over bitcoin

Topman van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase, Jamie Dimon, heeft spijt van zijn recente uitspraken over de bitcoin.

De bankier noemde de cryptomunt een fraude die erger is dan de Nederlandse tulpenbollenmanie in de zeventiende eeuw. Hij kwam daar dinsdag op terug.

Op nieuwszender Fox zei Dimon dat hij die uitspraak niet had moeten doen. Hoewel de bitcoin hem nog altijd niet interesseert, zei hij wel dat de technologie achter de bitcoin solide is en dat ook steeds meer bedrijven gebruik maken van deze zogeheten blockchain-technologie.

Cryptovaluta's zijn veelvuldig onderwerp van discussie over fraude, omdat ze weinig bescherming bieden aan beleggers. Dimon wordt alom gezien als een van de best presterende managers op Wall Street. De uitspraken die hij vorig jaar over de bitcoin bezigde werden hem vooral door de handelaren in cryptomunten niet in dank afgenomen.

De bitcoin is momenteel circa 14.800 dollar waard. Dat was een jaar geleden nog ruim 900 dollar. De voorlopige piek lag in december toen de munt voor meer dan 19.000 dollar werd verhandeld.

Bron: ANP

Gerelateerd

Afbeelding Opinie

Waardeer bitcoins in de jaarrekening op reële waarde

Cryptocurrencies staan volop in de belangstelling; deze week worden zelfs de eerste bitcoins futures in New York verhandeld. Recent overschreed de marktwaarde van bijvoorbeeld bitcoins 250 miljard dollar. Beleidsmakers en toezichthouders vragen zich al enige tijd af wat de impact en risico’s zijn van dit aanzwellende fenomeen voor het financiële stelsel en voor de gebruikers. Ook de noodzaak en mogelijkheden voor regulering worden onderzocht.

x 4 55 4 Dick Korf en Erik Hoogcarspel

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.