Nieuws

CBS: 'Aantal faillissementen op laagste niveau deze eeuw'

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is afgenomen. In september 2018 zijn er 33 bedrijven minder failliet verklaard dan in augustus, waarmee het aantal faillissementen het laagste niveau na 2000 heeft bereikt.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De trend is echter al ruim een jaar redelijk vlak. In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd. Daarna is er tot september 2017 sprake van een dalende trend. Vervolgens wisselden stijgingen en dalingen elkaar af. In september 2018 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau sinds 2001.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in september 213 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 48. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven.

Op plaats twee staat de bedrijfstak specialistische zakelijke diensten (onder meer advisering en onderzoek) met 32 faillissementen, op plaats drie de bouwnijverheid (24 faillissementen) en op plaats vier staan de financiële instellingen (22 faillissementen). Relatief gezien werden er in september de meeste faillissementen uitgesproken in de bedrijfstak horeca.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.