Nieuws

IFRS update - Week 41

Een wekelijks overzicht van de laatste ontwikkelingen rond International Financial Reporting Standards (IFRS) en externe verslaggeving.

RJ-Uiting 2018-7 over cryptocurrencies
De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft RJ-Uiting 2018-7: 'Overwegingen ten aanzien van de verwerkingswijze van cryptocurrencies in de jaarrekening' gepubliceerd. Deze RJ-Uiting dient gelezen te worden als een discussiestuk en heeft niet de status van een (ontwerp-)Richtlijn, aldus de RJ.

Jan Bouwens - Laat de EU geen eigen koers varen bij verslaggevingsregels
Recent spraken ondernemingen en aandeelhouders in het FD hun zorg uit over de plannen van de EU om zich actief te gaan bemoeien met de financiële verslaggeving.

European Parliament adopts resolution on IFRS 17
At its current sitting in Strasbourg, the European Parliament (EP) adopted a resolution on IFRS 17 'Insurance Contracts' introduced by the Committee on Economic and Monetary Affairs (ECON).
(Bron: IAS Plus)

Gevolgen Prinsjesdag 2018 voor fiscale positie in de jaarrekening
In bijgaande Engelstalige Tax Accounting alert worden de gevolgen van het belastingplan 2019 voor de fiscale positie in de jaarrekening beschreven (onder IFRS en US GAAP).
(Bron: EY)

RJ, Eumedion en EFRAG nodigen u uit voor een joint outreach 'IASB DP on Financial Instruments with Characteristics of Equity'
De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) en Eumedion organiseren samen met EFRAG een joint outreach over de IASB Discussion Paper 'Financial Instruments with Characteristics of Equity' (DP/2018/1).
(Bron: RJ)

Annotated Issued IFRS Standards 2018—now also available in print as a bound volume
Annotated Issued IFRS Standards 2018 replaces the book previously known as A Guide through IFRS Standards (informally called the Green Book).
(Bron: IFRS Foundation)

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.