Nieuws

Officiële Kick Off van tweede fase Interreg-project FOOD2020

Het Interreg-project FOOD2020 ondersteunt mkb-bedrijven in de foodsector in de Nederlands-Duitse grensregio bij het ontwikkelen van innovatieve producten.

Afgelopen woensdag vond de officiële Kick Off plaats van FOOD2020 Fase II. Voor deze fase is ongeveer 4,4 miljoen euro subsidie beschikbaar voor innovatieve producten en processen in de foodsector binnen de projectregio. Eind juli was overigens al een call voor innovatieprojecten FOOD2020 Fase II geopend.

Tijdens de vorige week gehouden Kick Off werd ten eerste stilgestaan bij de resultaten uit Fase I. In deze fase lag de focus op onderwerpen als voedselveiligheid, duurzaamheid, ethiek, onderwijs en werkgelegenheid. Uit de maakbaarheidsstudies kunnen in de huidige fase innovatieve projecten ontstaan en in verbinding met de markt worden gebracht.

In de tweede fase zullen wederom veel start-ups steun kunnen ontvangen. Innovatieprojecten in deze fase moeten zich onder andere richten op voedselproducten gebaseerd op insecten, plasmatechnologie, voedsel voor ouderen en wijngisting.

Er worden in de tweede fase bovendien zeven zogeheten 'think tanks' opgericht waarbinnen experts zich verdiepen in thema's zoals circulaire economie en alternatieve proteïne-bronnen. Daarnaast worden opnieuw verscheidene maakbaarheidsstudies uitgevoerd.

Bron: Vindsubsidies

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.