Nieuws

RJ-Uiting 2018-7 over cryptocurrencies

De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft RJ-Uiting 2018-7: 'Overwegingen ten aanzien van de verwerkingswijze van cryptocurrencies in de jaarrekening' gepubliceerd. Deze RJ-Uiting dient gelezen te worden als een discussiestuk en heeft niet de status van een (ontwerp-)Richtlijn, aldus de RJ.

De RJ-Uiting heeft als doel om een algemene beschouwing te geven hoe een cryptocurrency als een actief binnen Titel 9 Boek 2 BW en de Richtlijnen kan worden geclassificeerd en gewaardeerd. Het betreft de classificatie en waardering in het geval dat een rechtspersoon een cryptocurrency houdt en heeft verkregen door ruil of koop.

De RJ-Uiting gaat niet in op de classificatie en waardering van een cryptocurrency die door een rechtspersoon wordt uitgegeven (bijvoorbeeld via een zogenoemde Initial Coin Offering – ICO) of cryptocurrencies die door een rechtspersoon worden vervaardigd via het delven (mining).

» Download RJ Uiting 2018-7

De RJ nodigt uit tot het inzenden van reacties en commentaren op de RJ-Uitingen. Stuur een e-mail naar: secretariaat@rjnet.nl.

Bron: RJ

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.