Nieuws

Accountancy Beloningsonderzoek 2018 op tablet

Vrijdag 2 november 2018 ligt het Accountancy Beloningsonderzoek 2018 op de mat. Het onderzoek is nu al te lezen op tablet.

De behoefte aan accountants lijkt groter dan ooit en werkgevers hebben steeds meer moeite om vacatures in te vullen. Dat dwingt ze soms tot keuzes in het bedienen van bepaalde markten. Maar het maakt ook dat jonge accountants onverminderd te maken krijgen met veel werkdruk en een moeizame balans tussen werk en privé. Mede daardoor kiezen jonge beroepsgenoten vaker voor een andere invulling van hun loopbaan. Het goede nieuws is dat die schaarste nu eindelijk zichtbaar wordt in een stijgende beloning.

Het Accountancy Beloningsonderzoek, een jaarlijks onderzoek van Accountant en Alterim uitgevoerd in samenwerking met de NBA, kijkt al jaren naar veel meer aspecten dan alleen de salarisontwikkelingen in het accountantsberoep. Het gaat ook over de balans tussen werk en privé, over loopbaanmogelijkheden, ambities en het totaal aan arbeidsvoorwaarden.

In veel gevallen worden de uitkomsten van dit jaar vergeleken met het jaar ervoor of meerdere jaren. Dat maakt het tot een handig naslagwerkje voor werknemers en werkgevers, voor accountants in de praktijk (openbaar, intern, bij de overheid of in business) en voor degenen die voor het beroep studeren.

» Installeer de tablet-app van het Accountancy Beloningsonderzoek 2018

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.