Nieuws

Geld beschikbaar voor voorlichting informatieplicht energiebesparing

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat stelt 2 miljoen euro beschikbaar om mkb-bedrijven voor te lichten over de aanstaande verplichting voor bedrijven om op te geven welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen.

Dat melden MKB-Nederland en VNO-NCW, die zich hebben ingezet voor het vrijmaken van het geld. "De informatieplicht geldt voor bedrijven met een elektriciteitsverbruik van meer dan 25 duizend kWh of een gasverbruik van meer dan vijftigduizend m³. In de Wet milieubeheer staat dat deze bedrijven alle energiebesparingsmaatregelen moeten nemen, die zich binnen vijf jaar terugverdienen. RVO.nl opent binnenkort een e-portaal. Daar moeten deze ondernemingen uiterlijk 1 juli 2019 melden welke maatregelen zij hebben uitgevoerd", aldus de werkgeversorganisaties.

MKB-Nederland en VNO-NCW schakelen branche- en regionale/lokale ondernemersorganisaties in om zo veel mogelijk mkb-bedrijven te informeren. MKB-Nederland: "Onder penvoerderschap van MKB-Nederland is een consortium gevormd om zonder ingewikkelde subsidietrajecten te zorgen dat ondernemersorganisaties snel kunnen starten met dit informatietraject en er voor hen voldoende hulp én voldoende eigen budget is."

Om een bijdrage te kunnen krijgen dienen de organisaties zich aan te sluiten bij het samenwerkingsverband. "De hoogte van de bijdrage die zij kunnen krijgen hangt uiteraard af van het bereik en de ledenaantallen en het bereik dat de communicatie heeft. Daarnaast is de totale subsidiesom beperkt en geldt 'wie het eerst komt wie het eerst maalt' en 'op is op'."

Ondernemersorganisaties die hieraan mee willen doen, moeten zich uiterlijk dinsdag 13 november melden bij VNO-NCW of MKB-Nederland. MKB-Nederland dient namens alle deelnemende partners op 15 november 2018 de aanvraag in.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.