Nieuws

Drenthe stelt de Subsidieregeling Human Resource mkb vast

Gedeputeerde Staten (GS) van Drenthe hebben de Subsidieregeling Human Resource mkb Drenthe vastgesteld.

Met behulp van deze nieuwe (nog te publiceren) regeling worden mkb-bedrijven in de provincie Drenthe in staat gesteld hun personeelsmanagement te professionaliseren en de inzetbaarheid van hun werknemers in het arbeidsproces te bevorderen.

Subsidie is beschikbaar voor het inwinnen van extern advies bij het opstellen van een strategisch HR-beleidsplan, HR-opleidingen, trainingen en cursussen of het verwerven van erkenningscertificaten. Ook de verbetering van de duurzame inzetbaarheid van werknemers in het arbeidsproces komt in aanmerking. Denk hierbij aan het uitvoeren van een employabilityscan, waarbij een deskundige de inzetbaarheid van een medewerker in kaart brengt, of het opstellen van een ontwikkelingsplan.

De subsidie bedraagt 50 procent van de subsidiabele kosten. De kosten van een project moeten minimaal 1000 euro zijn en de subsidie is maximaal 10.000 euro.

De regeling gaat in op 4 februari 2019 en loopt tot en met 31 december 2019. Aanvragen kunnen worden ingediend bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Bron: Vindsubsidies

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.