Nieuws

Mkb'ers Groningen kunnen vanaf nu creatieve vouchers aanvragen

De provincie Groningen heeft het startsein gegeven voor de Regeling creatieve vouchers.

Met deze nieuwe regeling wordt de samenwerking tussen het midden- en kleinbedrijf (mkb) en de creatieve industrie in Groningen gestimuleerd en wordt een impuls gegeven aan de creatieve arbeidsmarkt.

Mkb'ers kunnen met behulp van de regeling een creatieve ondernemer betrekken bij de ontwikkeling of innovatie van een product, een dienst of de organisatie. Zo kan bijvoorbeeld een horecaondernemer die zijn terrasoverkapping wil vervangen een designer inhuren die een speciaal ontwerp maakt. Of de winkelier die het personeel wil voorbereiden op agressief gedrag van klanten, kan een training in de vorm van een game laten ontwikkelen. Ook kan het wachtmuziekje gecomponeerd worden door een musicus en kan de bedrijfskleding duurzaam gemaakt worden in samenwerking met (mode)designers uit de creatieve industrie.

De provincie Groningen draagt door middel van een creatieve voucher maximaal 50 procent bij aan een te ondersteunen project, met een minimale bijdrage van 1000 euro en een maximale bijdrage van 5000 euro.

Aanvragen voor creatieve vouchers kunnen tot en met 31 augustus 2019 worden ingediend bij de Stichting Kunst & Cultuur.

Bron: Vindsubsidies

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.