Nieuws

Subsidieregeling praktijkleren gaat definitief door tot 2023

Er is een wijziging van de Subsidieregeling praktijkleren gepubliceerd. Ten eerste is de looptijd van de regeling, zoals eerder aangekondigd, verlengd tot 2023. Oorspronkelijk zou de regeling eind dit jaar komen te vervallen.

Daarnaast zijn enkele aanpassingen doorgevoerd. Zo is uit de evaluatie van de regeling naar voren gekomen dat er wat betreft het deel dat betrekking heeft op praktijkleren in deeltijdse en duale hbo-opleidingen behoefte is aan uitbreiding met de sector Zorg en Welzijn. De behoefte aan deze uitbreiding komt voort uit de krapte op de arbeidsmarkt in deze sector, de noodzaak tot opscholing van mbo-gediplomeerden en een gebrek aan middelen bij werkgevers. Daarom wordt het croho-onderdeel gezondheidszorg, gedrag en maatschappij nu toegevoegd aan de regeling.

Daarnaast is de jaarlijkse deadline met een dag vervroegd naar 16 september.

Tot slot is in de regeling opgenomen dat de subsidieplafonds voor de kalenderjaren 2019 tot en met 2022 op een later moment in de Staatscourant zullen worden bekendgemaakt. Aanleiding voor het opnemen van deze bepaling is een motie van Tweede Kamerlid Asscher waarin de regering wordt gevraagd de korting van 19,5 miljoen euro in 2019 ongedaan te maken. Hierover wordt echter pas na de begrotingsbehandelingen gestemd.

Bron: Vindsubsidies

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.