Nieuws

Bahama's op zwarte lijst Europese Unie

Bahrein, de Marshalleilanden en Saint Lucia zijn van de zwarte EU-lijst voor belastingparadijzen geschrapt. Tegelijk besloten de ministers van Financiën in Brussel de Bahama's, Saint Kitts and Nevis en de Amerikaanse Maagdeneilanden er juist op te zetten.

De drie 'nieuwe' boosdoeners hadden vanwege de orkanen die de Caraïben in het najaar teisterden uitstel gekregen om hun belastinggedrag toe te lichten, maar het resultaat is niet naar tevredenheid van de EU-ministers. De drie die van de lijst zijn gehaald hebben toegezegd hun belastingbeleid te hervormen.

De in december ingestelde zwarte lijst telde oorspronkelijk zeventien 'belastingparadijzen'. Er staan er nu nog negen op. Panama, Barbados, Grenada, de Verenigde Arabische Emiraten, Mongolië, Tunesië, Macau en Zuid-Korea werden er in januari afgehaald.

Bron: ANP

Gerelateerd

Afbeelding Nieuws

Kritiek op meldplicht voor potentieel agressieve belastingstructuren (FD)

De Europese Unie zet vaart achter de aanpak van belastingontwijking. Vanaf deze week moeten belastingadviseurs, bankiers en andere tussenpersonen bijhouden welke adviezen het risico in zich bergen dat klanten die gebruiken om minder of geen belasting te betalen. Ze doen dat in aanloop naar een meldplicht voor mogelijk agressieve belastingstructuren vanaf 2020. De haast leidt tot te veel onzekerheid, vinden belastingadviseurs.

x 0

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.